Frankfurt Airport

Cost-cutting plan: Coronavirus epidemic hurts Frankfurt Airport | aeroTELEGRAPH

Adres: Hugo-Eckener-Ring, 60549 Frankfurt, Duitsland
IATA-luchthavencode: FRA
ICAO-luchthavencode: EDDF
Alias: Frankfurt am Main Airport en Rhein-Main Airport

Het vliegveld ligt ten zuidwesten van de stad en wordt geëxploiteerd door de luchthavenexploitant Fraport. Frankfurt Airport is een van de grootste luchthavens van Europa, de weg vinden op de luchthaven is daarom niet zo makkelijk.

Waar ligt Frankfurt Airport?

Frankfurt Airport ligt ten zuidwesten van Frankfurt, kort bij de snelweg A3. Andere steden in de buurt van het vliegveld zijn Wiesbaden, Darmstadt en Mainz.

Hoeveel terminals heeft Frankfurt Airport?

Het vliegveld bestaat uit Terminal 1 (A, B, C, Z) en Terminal 2 (D, E). Terminal 1 heeft vier verdiepingen, Level 0 Airport City Mall, Level 1 Arrivals, Level 2 Departures (T1A, T1B, T1C) en Level 3 Departures (T1Z). Passagiers kunnen gebruikmaken van de SkyLine Terminal Transfer monorail om zich sneller te verplaatsen tussen de terminals, daarnaast rijdt er een shuttle bus tussen beide terminals. Frankfurt Airport heeft vier start- en landingsbanen, in 2022 zal Terminal 3 worden geopend.

TIP: Wilt u vaker gebruikmaken van het openbaar vervoer en daarnaast profiteren van korting op musea, tours, restaurants, winkels en meer, dan is de Frankfurt Card voor 1 dag (€ 10,50) of 2 dagen (€ 15,50) een uitkomst. U kunt de kaart ook gebruiken voor de reis van en naar Frankfurt Airport.

Wat is de afstand van Frankfurt Airport naar het centrum van Frankfurt?

Het vliegveld is zeer goed bereikbaar met de auto, de taxi en het openbaar vervoer. Met de auto duurt het 20 minuten om de afstand van 12 kilometer tussen de luchthaven en het centrum van Frankfurt (Römerberg) te overbruggen.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Frankfurt Airport?

  • KLM
  • Lufthansa
  • Condor
  • Ryanair
  • United Airlines

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Frankfurt Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets naar Frankfurt? Vergelijkt u dan op Vliegdiscounter.nl en de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen.

Hoeveel kost een taxi van en naar Frankfurt?

Het duurt 20 minuten om met de taxi van het vliegveld in het centrum van de stad te komen, voor een taxirit betaalt u minstens € 35. Een goedkope taxi regelt u van tevoren via Taxi2airport

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Frankfurt Airport?

In beide terminals zijn informatiebalies gevestigd van verschillende autoverhuur bedrijven. Op Level 0 Airport City Mall van Terminal 1A en Level 2 van Terminal 2D vindt u de balies van Avis, Budget, Enterprise, National, Alamo, Europcar, Interrent, Hertz, Dollar, Thrifty en Sixt. Er is altijd wel een verhuurder met een goede aanbieding, Buchbinder heeft alleen een balie in Terminal 2. Via Rentalcars kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wat zijn de parkeertarieven op Frankfurt Airport?

Frankfurt Airport is een groot vliegveld met veel parkeermogelijkheden. De Terminal Parking parkeergarages bieden plaats aan 15.000 auto’s, u kunt parkeren in P2/P3 bij Terminal 1 en P8/P9 bij Terminal 2. Terminal Parking is goedkoper als u een online reservering maakt via de officiële website. De parkeergarage P4 bij Terminal 1 is bestemd voor Business Parking. De prijzen voor Holiday Parking verschillen afhankelijk van de tijd van het jaar. U betaalt het meest in de vakantieperiodes, ook al blijft het de goedkoopste parkeermogelijkheid op Frankfurt Airport (vanaf € 29 per week). Shuttle bussen rijden 24 uur per dag tussen het parkeerterrein en de terminals. Kort parkeren is mogelijk op de parkings P35, P39 (Terminal 1), P17, P18 en P19 (Terminal 2), de eerste 10 minuten is parkeren gratis

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Frankfurt?

De grootste stad van de Duitse deelstaat Hessen kent vele gezichten, maar is vooral bekend als het financiële centrum van Duitsland. De aanblik van de stad met de vele wolkenkrabbers heeft ervoor gezorgd dat Frankfurt de bijnaam ‘Mainhattan’ heeft gekregen. Wilt u in stijl overnachten dan kan dat in het Innside Frankfurt Eurotheum Hotel, dit hotel bevindt zich in een wolkenkrabber. Op de verdiepingen 23 t/m 29 zijn 74 hotelkamers gevestigd, op etage 22 vindt u de bar en lounge waar u een fantastisch panoramisch uitzicht heeft over Frankfurt. Veel meer goede hotels in Frankfurt kunt u bekijken via de link.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Frankfurt, voorkom wachtrijen en bespaar geld.