Leipzig Halle Airport

Afbeeldingsresultaat voor leipzig halle airport

Adres: Terminalring 11, 04435 Flughafen Leipzig/Halle, Duitsland
IATA-luchthavencode: LEJ
ICAO-luchthavencode: EDDP
Alias: Leipzig Airport

Waar ligt Leipzig Halle Airport?

De luchthaven ligt in het oosten van Duitsland ten noordwesten van Leipzig (Saksen) en ten zuidoosten van Halle (Saksen-Anhalt). Leipzig Halle Airport heeft twee start- en landingsbanen, een ten noorden van de A14 en een ten zuiden van deze snelweg. Ook de snelweg A9 ligt in de buurt van het vliegveld. Op Leipzig Halle Airport zijn twee terminals in gebruik, Terminal B voor passagiersvluchten en Terminal A voor kleine luchtvaart (GAT).

Wat is de afstand van Leipzig Halle Airport naar het centrum van Leipzig en Halle?

Beide Oost-Duitse steden bereikt u via de snelweg A14. De afstand naar het centrum van Leipzig is 22 kilometer (30 minuten), de afstand naar het centrum van Halle is 28 kilometer (35 minuten).

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Leipzig Halle Airport?
Eurowings
Condor
SunExpress
Lufthansa
Swiss
De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Leipzig Halle Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets naar Leipzig? Vergelijkt u dan op Vliegdiscounter.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen.

Hoe komt u van Leipzig Halle Airport in Leipzig en Halle?

Openbaar vervoer – S-Bahn (Leipzig en Halle)
Leipzig Halle Airport heeft de luxe van een eigen treinstation (Leipzig/Halle Flughafen), hier kunt u op de S-Bahn (S5 en S5X) en de Intercity trein (IC) stappen naar Leipzig en Halle. Reizen met de S-Bahn is het goedkoopst. Bovendien rijdt de S-Bahn vaker dan de trein, in ieder geval van en naar Leipzig. Iedere 30 minuten vertrekt S-Bahn S5 of S5X naar Leipzig, iedere 60 minuten kunt met S-Bahn S5 naar Halle reizen. De reistijd met de S-Bahn is 13 minuten naar Leipzig Hbf en 15 minuten naar Halle (Saale) Hbf. De stop voor het centraal station van Leipzig is Leipzig Messe, de halte erna is Leipzig Markt (stadscentrum). De prijs van ticket is hetzelfde voor beide bestemmingen, namelijk € 4,60 voor volwassenen en € 2,70 voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Dit ticket (Einzelfahrkarte, 3 Zonen) geeft u ook nog het recht om binnen 120 minuten over te stappen op bus of tram. Meer info vindt u hier, dienstregeling S-Bahn Leipzig Halle Airport en website MDV.

Hoeveel kost een taxi van en naar Leipzig en Halle?

De taxistandplaats vindt u voor Terminal B. Een taxi naar Leipzig kost minimaal € 40, voor een taxi naar Halle betaalt u € 50. Een goedkope taxi regelt u van tevoren via Luchthavenvervoer

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Leipzig Halle Airport?

Op Leipzig Halle Airport kunt u een auto huren van Avis, Budget, Caro, Enterprise, Europcar, Interrent, Hertz en Sixt. Via Rentalcars kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Hotels in overvloed

Wil je Leipzig en omgeving eens goed verkennen dan heeft u wel een paar dagen nodig. De omgeving biedt uitstekende hotels in diverse prijsklasse. De beste prijzen vergelijkt u momenteel bij Booking.com