Luchthavens Duitsland

Duitsland heeft een groot oppervlak en is dan ook voorzien van een flink aantal vliegvelden. Altijd handig om te weten. Hieronder zetten we een lijstje met de vliegvelden van Duitsland.

Het grootste vliegveld van Duitsland is Frankfurt Airport, qua passagiers de nummer vier van Europa. In 2020 zal het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg Airport worden geopend, als het zover is worden Berlijn Tegel Airport en Berlijn Schönefeld Airport gesloten. Wij bieden u handige informatie over de Duitse luchthavens.

Duitsland is het grootste land van Europa. De luchthaven bij Frankfurt – het financiële centrum van het land – is zelfs een van de 10 grootste vliegvelden ter wereld. Bij de hoofdstad Berlijn waren traditioneel drie kleine internationale luchthavens. Daar zijn er nu nog twee van over, Berlijn Tegel Airport en Berlijn Schönefeld Airport. Eind 2018 zullen ze beide sluiten, en opgaan in de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg International Airport, welke nu naast Schönefeld gebouwd wordt. Na de opening zal de luchtvaart in Berlijn naar verwachting flink groeien.

Mocht je met de auto naar Duitsland gaan zorg er dan voor dat u een Milieusticker heeft. Zo voorkom je boetes.

Luchtvaart in Duitsland

Duitsland is een gedecentraliseerd land, met overal grote en belangrijke steden. Veel van deze Duitse steden hebben een eigen luchthaven, en goede binnenlandse en internationale routenetwerken. De belangrijkste luchthavens van Duitsland zijn die van Frankfurt, München, Düsseldorf, Berlijn Tegel, Hamburg en Stuttgart. Veel Nederlanders maken bovendien gebruik van de kleine luchthaven van Weeze, vlak over de grens bij Nijmegen, waar de Ierse prijsvechter Ryanair een basis heeft. Düsseldorf is ook populair bij Nederlanders, vanwege de concurrerende prijzen van bijvoorbeeld Eurowings.

Tickets boeken naar Duitsland doe je met Vliegdiscounter.nl. Hier kun je de goedkoopste vliegtickets vergelijken.

De nationale luchtvaartmaatschappij is Lufthansa, en zij heeft op Frankfurt haar belangrijkste basis. In de laatste jaren wordt de luchthaven van München opgebouwd als tweede grote hub van Lufthansa, en ook als Star Alliance-hub in Europa.

Autoverhuur in Duitsland

Auto huren in Duitsland? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.