Milieusticker voor Duitsland

Nog géén milieusticker? Dan riskeert u een boete!

Net als Frankrijk kent Duitsland ook zogenaamde Umweltzonen (milieuzones). Dus als u met de auto, motor of camper het centrum van steden zoals Aken, Keulen, Dortmund of München inrijdt, dan bent u verplicht een milieusticker te hebben.

Milieusticker Duitsland Umweltplakette

Het “Vignet Duitsland” (Groene Euro-4 raamsticker) wordt toegewezen aan de hand van de vervuilingsgraad van uw voertuig. De meeste Nederlandse voertuigen krijgen de groene sticker toegewezen. Bij ons kunt u de verplichte milieusticker kopen via vignet bestellen

Op het moment dat u met uw voertuig naar Duitsland reist, dan kunt u hier sinds 2008 te maken krijgen met milieuzones (Umweltzones). U mag deze zones alleen inrijden als uw voertuig voorzien is van een milieusticker (Umweltplakette of ook wel Feinstaubplakette) die wordt toegestaan in de bewuste milieuzone.

Milieusticker Duitsland bestellen - VignetBestellen.nl  Bestel hier jouw sticker

Verschillende kleuren stickers
De Duitse milieusticker komt in drie verschillende kleuren, in de kleuren groen, geel en rood. Welk type sticker u krijgt, hangt behalve van de Europese uitlaatgasnorm af van het type voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

Waar plakt u de milieusticker?
De sticker moet rechtsonder (van binnenuit gezien) op de binnenkant van de voorruit geplakt worden. Het niet goed zichtbaar aanbrengen van de sticker kan een boete opleveren van €86,-.