Reizen naar en in Berlijn tips en trucks

Berlijn is bij uitstek de stad als je op zoek bent naar een wereldstad die enorm veel te bieden heeft op cultuur gebied maar ook zeker een enorme geschiedenis heeft.

Reis je vanuit Nederland dan kun je je dit doen met de auto, trein en of vliegtuig, lopen of fietsen kan natuurlijk ook.
Ben je eenmaal aangekomen dan zul je zien en voelen wat we bedoelen met wereldstad. Overal zie je mensen. De inwoners van Berlijn komen van vele landen. Alles leeft gemoedelijk samen in deze mooie stad.

Maar wat nu? Taxi? Bus? U-Bahn? Kom je met het vliegtuig dan kun je makkelijk gebruik maken van de trein of S-Bahn. Dit is een goedkopen en snelle manier om op de plaats van bestemming te komen. Afhankelijk waar je verblijft kun je als je met de trein gaat uitstappen bij Hauptbahnhof. Dit is het centrale station, vanuit hier pak je makkelijk de S-bahn of de U-bahn naar je eindebestemming. De S-bahn is een regionale trein en de U-bahn is een ondergrondse metro. Door heel Berlijn zijn er op loopafstand wel stations, het openbaar vervoer is dan ook de perfecte manier je te verplaatsen door de stad.

Op station Hauptbahnhof vind je het DB Kundenzentrum, hier staan automaten, je kan vrij eenvoudig kaartjes krijgen, een tip is wel de welcome to berlin card, met deze kaar kun je onbeperkt reizen. Zone A en B zijn wel een must, indien je ook buiten deze zonde wilt reizen is er ook de ABC card. De zones zie je op onderstaande foto. Je koopt de kaar ook voordelig HIER

Openbaar vervoer in Berlijn

Op bijna elke hoek vindt je wel een U-bahn station, herkenbaar aan de grote U met daarbij de naam van het station

Berlin: U-Bahn - Metropolen - Kultur - Planet Wissen

Elke paar minuten is er wel een metro, je hoeft zo nooit lang te wachten. Je zult verstelt staan hoe snel alles gaat, de metro komt het station inrijden, de deuren gaan open, mensen stappen uit en weer in en dan vertrekt de metro weer. Op sommige momenten is het erg druk. Op de stations bevinden zich veel al diverse eetzaakjes voor wat lekker en wat drinken.

Die U-Bahnlinie U8 wird besonders häufig kritisiert.

U-Bahnhof Unter den Linden in Berlin

De grotere stations zijn vaak knooppunten waar je makkelijk kan overstappen op een andere lijn, de trein of de bus. Dit staat in de metro heel goed aangeven en wordt ook nog eens omgeroepen.

Bevind je lokatie zich bij een groot station dan is de S-bahn ook een geweldig vervoersmiddel, je rijdt dan boven de grond en kan zo ook nog eens een beetje sightseeing doen.

S-Bahn Berlin | DB | March 2020

Een andere zeer prettige manier om zowel Berlijn te verkennen en makkelijk te verplaatsen is de HOP on HOP off bus.

Koop voor 1 of 2 dagen een ticket en je hebt de keuze om 2 routes door de stad te doen. Ook wel bekend als de blauwe en de rode route. Je kunt op diverse punten uitstappen, rond lopen en op de volgende bus weer instappen.  Je kaartje is 24uur of 48 uur geldig, je kunt in die tijd onbeperkt rondtoeren.  Als je op dag 1 denkt van, dit wil ik nog wel eens beter bekijken, neem dan dag 2 de bus naar hier en ga op verkenning uit.

Kaartjes met korting koop je makkelijk hier online


 
Zo zie je dat Berlijn een heel goed en prettig openbaar vervoer systeem heeft.

Ga je binnekort op city trip naar Berlijn dan hoop ik dat jullie iets hebben aan deze info. Wensen wij u alb=vast een goede reis en een prettig verblijf in deze ontzettend mooie stad.