Vogelsang

Op een half uur rijden, ten oosten van Monschau, ligt in het Nationalpark Eifel, Ordensburg Vogelsang. Dit is een voormalig opleidingskamp van de SS. Nu een bekende bezienswaardigheid.

Kaart van het Nationaal Park Eifel

Na de Tweede Wereldoorlog werd het terrein gebruikt als oefengebied door britse en belgische militairen. Ook veel Nederlandse militairen hebben hier hun tijd doorgebracht. In 2006 werd het monumentale complex opengesteld voor het publiek.

Alleen al de weg erheen is al een beleving op zich. Met zijn slingerende bergwegen door mooie natuurgebeiden, langs het echte Duitse landschap met hier en daar een restaurantje, schilderachtige dorpjes om dan uiteindelijk aan te komen bij Vogelsang.

Vogelsang International Park

Vanaf Vogelsang heb je een gigantisch mooi uitzicht over een deel van de eifel, doordat dit hoger gelegen is kun je ver over de bossen kijken en het meer wat je beneden ziet doet je denken alsof je in een hele andere wereld bent, en dit op slechts iets meer dan 1 uur van de Nederlandse grens.

Naast mooie natuurwandelingen kun je ook enkele tentoonstellingen bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden, architectuur en gebouwen in een prachtige omgeving.
U kunt op eigen gelegenheid of onder begeleiding het hele complex bekijken. Er worden in diverse talen rondleidingen gegeven.

Bekijk de monumentale en indrukwekkende gebouwen. Proef de geschiedenis en de beklemmende sfeer van het “duistere” verleden van het opleidingsinstituut.

Op het complex is ook het Rode Kruis Museum gevestigd.

Ben je moe en voldaan? Dan kan je er ook terecht voor een hapje en een drankje met specialiteiten uit de Eifel > Panoramarestaurant Vogelsang IP

Voor meer info over Vogelsang en zijn omgeving kunt ook terecht bij onderstaande websites:

Vogelsang is ook ideaal er een dagtocht heen te maken vanuit bv Maastricht of Aken.

Overnachten in de buurt en zo enkele dagen geheel tot rust te komen in dit mooie natuurgebied is natuurlijk een nog beter idee. Enkele tips van ons: