Wandelen Aken

Trein naar Aken - v.a. € 32 enkele reis | NS International

Net over de grens van Duitsland ligt Aken. Een oude stad waar de Romeinen baden namen in geneeskrachtige mineraalbronnen en heilzame thermen. Bent u meer in voor een gezonde wandeling? Wandel dan mee door het historische hart van de stad én beklim de Lousberg voor een spectaculair uitzicht!

We beginnen op ruim 250 meter hoogte met een beklimming van de beboste Lousberg. Daal af naar de prachtige oude binnenstad waar de geschiedenis van de muren druipt. Onderweg loopt u langs het imposante 14e eeuwse stadhuis, door de campus van de Technische Hogeschool en langs de beroemde Dom van Aken. Dan is het hoog tijd om neer te strijken op een gezellig terrasje op de Markt. Natuurlijk kunnen shopaholics zich ook nog even uitleven. De stad barst namelijk van de leuke winkelstraten!

Download de wandeling

Zoek treintickets Aken

 

Aken, oftewel Aachen zoals de stad in het Duits heet, is een stad met veel historie. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van het Frankische rijk waar tientallen Duitse koningen gekroond zijn. Nu nog kun je die sfeer proeven in de Dom uit het jaar 805 en de historische binnenstad.
Houdt u van winkelen? In de buurt van het station liggen de belangrijkste winkelstraten. Let er wel op dat Aken maar vier koopzondagen per jaar heeft. Én wist u dat Aken de zonnigste stad is van de streek Noordrijn-Westfalen?