Berlin Hauptbahnhof

Berlin Hauptbahnhof is het centraal station van Deutsche Bahn in Berlijn. Het is het grootste kruisingsstation in Europa en is op 26 mei 2006 geopend.

BlnHauptbahnhof26.jpg

Het station is verdeeld in Hauptbahnhof (tief) gelegen aan de Spoorlijn Berlin-Wedding – Berlin Südkreuz in de noord-zuidrichting en Hauptbahnhof gelegen aan in de oost-westrichting. Hier liggen ook de sporen van de stadsspoorweg, de Stadtbahn (Berlijn) of kortweg S-bahn. Daaronder ligt een station voor de metro (U-Bahn), lijn U55, die pendelt tussen dit station en de Brandenburger Tor. De verlenging van deze metrolijn zal naar verwachting in 2019 klaar zijn, waarna deze lijn als lijn U5 verbonden is met het Berlijnse metronet. Het station is daarmee een spoorwegknooppunt dat meerdere spoorsystemen met elkaar verbindt. Vlak buiten het station bevinden zich nog een busstation, tramhaltes en een steiger voor een veerverbinding.

Zodra je de centrale hal inloopt lijkt het alsof je een leuk winkelcentrum binnen loopt. Diverse leuke winkels afgewisseld met eet zaken met de lekkerste produkten.

Dit station is ook goed bereikbaar per bus.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Geef een reactie