Brüggen

Duitse stad Brüggen

Brüggen Castle (Bruggen) - 2021 Alles wat u moet weten VOORDAT je gaat - Tripadvisor

Waar ligt Brüggen

Het Duitse Brüggen ligt net over de grens bij Reuver en Swalmen.

Burcht Brüggen en de watermolen

In het hart van Brüggen ligt Burcht Brüggen die tegenwoordig onder andere fungeert als museum met het thema “de mens en de jacht”. Je vindt er ook een toeristisch informatiecenter en een informatiepunt van het natuurpark Schwalm-Nette. De culturele zaal wordt benut voor tentoonstellingen, lezingen en concerten en er worden fietsen verhuurd. Bij de Burcht hoort eveneens de watermolen, die stamt uit 1289.

Museum Mensch und Jagd

Burcht Brüggen is het decor voor tal van evenementen. In de zomermaanden vinden op de binnenplaats van de Burcht openluchtconcerten en theatervoorstellingen plaats. Concerten worden gegeven in de culturele zaal van Burcht Brüggen. Meerdere keren per jaar wordt “Kunst in der Burg” geëxposeerd. Daarnaast levert het “Kultschloss Dilborn’ met het Niederrheintheater afwissellende culture evenementen.

Kruisherenklooster en Brachter molen

Het middelpunt van Brüggen is het in 1479 gestichte Kruisherenklooster met de katholieke parochiekerk van Sint Nicolaas. De moeite waard om te bezichtigen zijn onder andere museum Brachter molen, met een prachtig ontworpen buitenzijde, de evangelische kerk Bracht uit 1699, de gotische kerk van St. Peter in Born (1136) en de katholieke kerk van St. Maria van de Assumptie in Bracht (1484).

Evenementen

Behalve in de Burcht Brüggen vinden er ook in de kern van de stad en op diverse pleinen in de zomermaanden evenementen plaats. Beslist de moeite waard zijn das Burgfest, das Altstadsfest en das Brachter “Dohlenfest” met veel muziek. In het centrum liggen verschillende restaurants met een internationale of Duitse keuken, zo is er voor ieder wat wils.

Natuur

Bijzonder is das Naturschutzgebiet dat tot 1996 tot een van de grootste munitiedepots van West Europa behoorde. Na het vertrek van de Britten ontstond in het gebied een heidelandschap. Tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste van Nordrhein-Westfalen.

Populair en bekend de Borner See, ontstaan door de afgraving van veen in de 17e en 18e eeuw, tegenwoordig een beschermd gebied.

Brüggen wordt omringd door het natuurpark Maas-Schwalm-Nette. Rivier de Schwalm slingert door het gebied. Een 120 km lang netwerk van fiets- en wandelpaden biedt een mogelijkheid om dit deel van het Niederrheinische landschap te verkennen.

Wil je overnachten in Brüggen of omgeving? Boek dan hier uw hotel of kamer

Brüggen (Niederrhein) | Stadtübersicht & Informationen

Geef een reactie