Düsseldorf bezienswaardigheden

Düsseldorf oude stad (Altstadt

Dusseldorf Old Town (Altstadt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het traditionele hart van de stad en een van de beroemdste uitgaansdistricten van Duitsland, de oude binnenstad (Altstadt) van Düsseldorf, is waar bezoekers het grootste deel van hun tijd doorbrengen, waar veel van de topattracties van de stad te vinden zijn. Naast de schilderachtige Rheinuferpromenade die langs de waterkant loopt en de beroemde winkelboulevard Königsallee slechts een paar blokken naar het oosten, zijn hoogtepunten van de oude stad onder meer de Burgplatz, met zijn karakteristieke kasteeltoren en uniek stadsmonument; de Neander-kerk en het oude stadhuis (Rathaus), twee van de weinige gebouwen die nog overeind stonden na WO II; en een aantal musea, waaronder de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen en het Filmmuseum.

De historische wijk is het meest sfeervol in de avonduren, wanneer de lokale bevolking en toeristen samenkomen om te drinken en te dansen in “de langste bar ter wereld” – de bijnaam die is gegeven aan de bijna 300 bars, bierhallen en pubs die zich over het hele gebied uitstrekken. , zo dicht bij elkaar gebouwd dat de balies naar verluidt van de ene naar de andere locatie lopen. Er is een enorm aanbod aan nachtclubs, muziekpodia en cocktailbars om uit te kiezen, maar ga zeker naar een van de traditionele brouwcafés om de lokale specialiteit te proeven, Altbier, een donker bier dat sinds de 19e eeuw in Düsseldorf wordt gebrouwen.

Tours en tickets van Düsseldorf oude stad (Altstadt)

 

Rijntoren (Rheinturm)

Rijntoren (Rheinturm)

De futuristische telecommunicatietoren Rheinturm torent 234 meter boven de moderne Media Harbor uit en is het hoogste gebouw van Düsseldorf en het meest opvallende herkenningspunt. De toren, gebouwd in 1982, werd al snel een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad, met zijn 172 meter hoge observatieplatform met dramatische panoramische uitzichten langs de Rijn, de nabijgelegen oude binnenstad (Altstadt) en de zee van hoogbouw die de stad van Düsseldorf vormt. Commerciële wijk.

Snelle liften brengen bezoekers naar de top van de toren, waar zich ook een ronddraaiend restaurant bevindt, maar de uitzichten zijn even betoverend van buitenaf, waarbij de verlichte toren ook dienst doet als ’s werelds grootste digitale klok.

Tours en tickets van Rijntoren (Rheinturm)

 

King’s Alley (Königsallee)

Met zijn rijen designerboetieks en luxe warenhuizen grenzend aan een serene met bomen omzoomde gracht, is King’s Alley (Konigsallee) zeker een van de mooiste boulevards van Duitsland, maar ook de drukste winkelstraat van Düsseldorf. De Konigsallee werd voor het eerst aangelegd in 1802 en heette oorspronkelijk Kastanienallee (Chestnut Avenue), maar werd in 1848 hernoemd ter ere van koning Friedrich Wilhelm IV, als verontschuldiging voor het beruchte incident waarbij Düsseldorfers zijn koets bombardeerden met paardenmest.

Tegenwoordig is de beroemde winkelstraat vooral bekend onder de bijnaam ‘Kö’ en is het een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen, met een enorm aanbod aan winkels, restaurants en cafés voor elk wat wils. Naast een indrukwekkend aantal designeroutlets en sieradenboetieks, is de Kö de thuisbasis van het winkelcentrum Sevens, het warenhuis Kaufhof Kö en een aantal 5-sterrenhotels, terwijl veel shoppers de drukte ontvluchten voor een wandeling onder het kastanjebomen of een koffiepauze aan de oevers van het kanaal.

Een dagje Dusseldorf per trein is een echte aanbeveling. Lekker schoppen en een drankje doen waarna je afsluit met een heerlijk diner in een van de kenmerkende Duitse restaurantjes.
Koop je treinticket eenvoudig bij https://bit.ly/Treinticket-Dusseldorf
Blijf je liever iets langer? Boek dan ook een hotelovernachting en geniet nog langer van de gastvrijheid.
Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in deze mooie stad.