Natuur in Duitsland

Ga op autovakantie naar Moezel en vaar over de Moezel, wandel door de bossen, mountainbike door de bergen of kampeer in Sauerland: natuurliefhebbers kunnen zich wekenlang vermaken in Duitsland. Het land heeft maar liefst 105 natuurgebieden en 16 nationale parken. Bijna te veel om uit te kiezen, dus wij informeren je graag over de hoogtepunten!

  • Het Zwarte Woud, in het Duits Schwarzwald genoemd, ligt in het zuidwesten en is het grootste bosgebied van het land. Vind je ook niet dat die dennenbomen en heuvels sprookjesachtig ogen? Dat is niet gek, want het Zwarte Woud is vaak decor geweest voor de sprookjes van de gebroeders Grimm. Je hoeft niet bang te zijn voor de Grote Boze Wolf, maar er zitten wél daadwerkelijk wolven. Net als vossen, wilde zwijnen en de Europese lynx. Ga op pad met een gids en wie weet spot jij deze bijzondere dieren!

Vakantie in Zwarte Woud (Duitsland)

  • Nationaal Park Sächsische Schweiz ligt in het oosten en is een paradijs voor wandelaars en klimmers. Je vindt hier bossen, maar ook steile, ruige rotsformaties. Het ziet er zo bijzonder uit, je zou haast denken dat je in Azië bent beland!

Nationalpark Sächsische Schweiz - Was man wissen muss

  • Beieren heeft veel te bieden, bijvoorbeeld de Breitachklamm-kloof. Door deze spectaculaire kloof stroomt een kolkende rivier en er zijn wandelroutes voor zowel beginners als gevorderden. Handig! Wat je in Beieren ook veel ziet zijn watervallen. De watervallen van Kuhflucht zijn het mooist en wel 270 meter hoog! Ze zijn omringd door bossen en de wandeling er naartoe is zeker geen straf: onderweg kom je namelijk nog veel meer watervallen tegen!

Een hike door een van de diepste kloven van Midden-Europa; de Breitachklamm

  • Nationaal Park Berchtesgaden is een fotogenieke plek. Het gebied ligt vol met kraakheldere meren, idyllische beekjes, hoge bergen en groene bossen. Lekker afwisselend, dus geen wandeling is hetzelfde.

De 5 mooiste plekken van Nationaal Park Berchtesgaden