Sfeer proeven omgeving Brilon

Op weg naar bestemmingen als Willingen en Winterberg in het Sauerland, zal je bijna altijd langs de omgeving van Brilon komen. Het plaatsje heeft een leuke Altstad met veel vakwerkhuizen die mooi onderhouden zijn. Het Rathaus is een bijzonder mooi gebouw met fraaie versieringen aan de buitenzijde. Het gebouw werd gebruikt in de tijd van de Hanze als een gilde huis. Lokale ambachtslieden en winkeliers, maar ook buitenlandse kooplieden verkochten hun waren hier. Daar is nu niets meer van te merken, het doet nu dienst als stadshuis. Op donderdag is er op de Marktplatz in het centrum markt. En dat is leuk want er zijn veel food kramen met regionale specialiteiten en dat levert een eerste kennismaking met het Sauerland op.
Gerelateerde afbeelding

Accommodatie in Sauerland
Het aanbod van overnachtingen in Sauerland is groot. Houd wel rekening met de drukte en beschikbaarheid van acommodaties tijdens de vakantieweken in Nederland en de nationale feestdagen in zowel Nederland als Duitsland. Het is een populaire bestemming voor zowel de Duitsers als de Nederlanders dus de kans dat je misgrijpt in deze periodes is groot. Boek dus altijd ruim van te voren je verblijf in Sauerland.

Met één Landal vakantieparken in het Sauerland en een Center Parcs is het aanbod aan vakantiewoningen natuurlijk erg groot. Landal Winterberg heeft totaal 200 romantische chalets met allerlei luxe voorzieningen en Center Parcs in Hoch Sauerland beschikt over chalets en een hotel. Lees meer over de vakantieparken in het Sauerland.

Hotels zijn er in het Sauerland ook in overvloed, een groot deel heeft zelfs speciale familiekamers. Ideaal dus voor een vakantie met het gezin.

Kamperen kan natuurlijk ook op de mooiste plekken vindt je campings met goede voorzieningen. Van kleine dorpscampings tot grote campings met allerlei voorzieningen. ben je op reis met een camper dan kun je terecht op één van de vele speciale parkeerplaatsen voor Wohnmobilen. Het aanbod van deze speciale plekken groeit nog steeds.

Hoe kom je in het Sauerland
Zoals in het begin al gezegd is het Sauerland een ideale bestemming voor een korte vakantie. Het ligt namelijk op nog geen 3 uur rijden van Utrecht.

Met de auto
De snelste route naar het hart van het Sauerland gaat via de A3, A2 en de A44. Het grootste deel leg je af op de autobahn dus dat schiet lekker op. Enkele knelpunten onderweg zijn Het stukje wat je dwars door Dortmund moet. Een alternatief is om dan de grensovergang bij Venlo te nemen en via de A67 en de A40 te rijden.

Met de trein
De trein naar Sauerland doet er beduidend langer over met ongeveer 5 a 6 uur. Je moet een paar keer overstappen. Het grootste gedeelte gaat met de ICE hoge snelheidstrein.

Geef een reactie