Stedentrip Berlijn

Afbeeldingsresultaat voor Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en vanwege zijn rijke historie en vele culturele attracties een van de populairste steden van Europa. Overal waar je in de stad loopt zie je dingen terug die aan vroeger doen denken. Het kopstuk is natuurlijk de Berlijnse Muur. Ook de Rijksdag en Brandenburger Tor kan iedereen zich wel voorstellen. Naast een flinke dosis geschiedenis opsnuiven zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Denk aan shoppen, musea bezoeken en natuurlijk lekker eten en drinken. Tijdens je stedentrip Berlijn hoef je je niet te vervelen.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Het Rijksdaggebouw, Brandenburger Tor en het Holocaustmonument liggen dicht bij elkaar en een bezoek is dan ook goed te combineren. De East Side Gallery is het bekendste restant van de Berlijnse Muur, die ’s avonds mooi verlicht is. Andere bouwwerken die je kunt bezoeken zijn de Berliner Dom, Slot Charlotteburg en het Olympiastadion. Ook een stadswandeling of bustour is de moeite waard. Dat laatste is een mooie manier om tijdens de stedentrip Berlijn het verschil tussen het grauwe oosten en wat kleurrijker westen te zien. Voor een goed uitzicht kun je op Alexanderplatz naar boven in de Fernsehturm.

Winkelen en uitgaan in Berlijn

Vlakbij Potsdamer Platz ligt de Mall of Berlin, een overdekt winkelcentrum met alle bekende ketens. Die vind je ook in de Friedrichstraße, de bekendste winkelstraat in het oostelijke deel van de stad. Voor de kleine winkels kun je terecht op de Schönhauser Allee. Een stedentrip Berlijn boek je ook om te proeven van het avond- en nachtleven. De stad barst van de cafés en clubs waar het altijd gezellig is. Bekende locaties zijn Berghain en Watergate. Gezellige kroegjes kun je overal wel vinden. Loop gerust even rond en je komt geheid iets tegen waar je het naar je zin hebt.

Eten en drinken in Berlijn

Het grootste voordeel aan eten in Berlijn is dat het vaak minder kost dan we hier gewend zijn. Het ontbijt verschilt niet veel van dat van ons. De traditionele warme maaltijden bij de lunch zijn meer uitzondering dan regel. De Duitse braadworsten en aardappelgerechten sieren natuurlijk de menukaarten van de restaurants. Het is ook mogelijk om een van de vele andere wereldkeukens te proeven. Ook hier geldt dat je tijdens het rondlopen waarschijnlijk al genoeg lekkere restaurants bent gepasseerd. En een stedentrip Berlijn is natuurlijk niet compleet zonder een Duits biertje te hebben gedronken.

Klik hier voor de beste aanbiedingen van een stedenreis naar Berlijn

 

Geef een reactie