Top 10 activiteiten in Hamburg

De havenstad Hamburg is door eeuwenlange zeehandel een levendige stad vol cultuur en vermaak. Of je nu een weekend gaat of een hele week; Hamburg zal je verleiden. Zorg dat je deze 10 bezienswaardigheden en attracties niet mist!

St. Pauli

St. Pauli

Misschien schrikt de doodskop op de vlag van St. Pauli je af, maar wees gerust! De volkswijk is inmiddels een van de meest cultureel bruisende wijken van Hamburg, en er is niets engs aan.

Reeperbahn

Reeperbahn

De Reeperbahn is de Wallen van Hamburg. Maar er is meer dan slechts de ‘red lights’ – het beste nachtleven van Hamburg vind je hier in de straat.

Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon

Ontdek de duistere zijde van de Hamburgse geschiedenis op een leuke en interactieve tour door de Hamburg Dungeon. Wees gewaarschuwd: de Dungeon is niet voor bangeriken!

Alstermeren

Alstermeren

Ideaal voor een pauze van het stadsleven: bij de Alstermeren kun je in de groene omgeving joggen langs het water, picknicken of een bootje huren.

Haven

Haven

De haven van Hamburg speelt een belangrijke rol in de stadseconomie en is nog altijd een van de drukste havens ter wereld. Maak een mooie wandeling en haal een snack op de vismarkt.

Speicherstadtmuseum

In Speicherstadt – UNESCO Werelderfgoed – staan de pakhuizen van Hamburg. In het Speicherstadtmuseum leer je over de fascinerende handelsgeschiedenis van de stad.

Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

Hamburg Zoo (Tierpark Hagenbeck)

In deze charmante dierentuin is er alles aan gedaan om het de dieren naar de zin te maken, en het bijbehorende aquarium is al even indrukwekkend.

Finkenwerder

In dit buurtje aan de rivier eet je de heerlijkste vismaaltijden. Restaurant Landungsbrücken Finkenwerder is al jaren een favoriet onder de lokale bevolking.

Herbertstraße

Dit is een omheinde straat die geheel aan de legale prostitutie is gewijd. Mocht je nieuwsgierigheid op de Reeperbahn niet volledig zijn bevredigd, dan is de nabije Herbertstraße de oplossing.

Landunsbrücken

Landunsbrücken

Wandel langs de pieren, oftewel de Landungsbrücken, en zie de schepen komen en gaan. Met het pontje maak je een betaalbare en mooie vaart over het water.

Plan je bezoek aan Hamburg

Bespaar geld op vervoer

Als je van plan bent veel te zien in Hamburg, is het een slim idee om combitickets te kopen voor het openbaar vervoer. Afhankelijk van je verblijfsduur zijn verschillende opties mogelijk, die goedkoper zijn dan telkens een enkeltje. Extra bonus: met deze tickets krijg je toegang tot de veerponten – de goedkoopste manier om de stad vanaf het water te bewonderen.

Wacht op de lente

De grijze, koude winters van Hamburg zijn berucht. Je kan Hamburg het beste tussen april en september bezoeken. Zodra het weer verbetert, transformeert de stad – glimlachjes verschijnen, terrassen stromen vol en de parken en meren zijn weer gezellige ontmoetingsplaatsen.

Eet als een local zonder dat je portemonnee lijdt

Restaurant Erika’s Eck is al meer dan 30 jaar een lievelingsplek voor toeristen en locals, omdat de porties gigantisch zijn en de prijzen allerminst. Kom naar het restaurant, vlakbij het Schlachthof, en eet een typisch Duitse maaltijd. Na middernacht kun je hier ook nog een sandwich voor €1 halen!

De voordeligste hotels boek je via https://www.duitslandmijnvakantieland.nl/hotels

Geef een reactie