Beleef het adembenemende zwarte woud

Het Zwarte Woud kan omschreven worden als geheimzinnig, fascinerend en avontuurlijk. De streek is van oudsher bij veel Nederlanders bekend en geliefd als vakantieoord. Het gebied biedt een erg boeiende afwisseling van afgelegen boerenhoeves, die met hun grote daken tegen de weidehellingen liggen, dromerige meertjes, stille vennen en romantische kloven. Maar ook in de steden en dorpen valt er heel wat te beleven. Hier bewaart men zorgvuldig de historische gebouwen, de vakwerkhuizen, de kerken en kloosters uit een rijk en heel boeiend verleden.

Het Zwarte Woud heeft de meeste zonuren van Duitsland, maar er zijn nog veel meer redenen om vakantie te vieren in dit natuurrijke gebied! Wanneer je slaapt in een van de vele hotels, geniet je vaak van een adembenemend uitzicht. Bovendien geniet je van de echte Gastlichkeit, zoals je deze alleen in het Zwarte Woud tegen kunt komen. Vanzelfsprekend kun je in er urenlang wandelen door de natuur en de omgeving ontdekken op de fiets Maar er is meer: er zijn ook tal van leuke steden.

De onbetwiste hoofdstad van het Zwarte Woud is Freiburg. Dit historische universiteitsstadje ligt dicht bij de Franse en de Zwitserse grens. Wanneer je door de oude stadskern loopt zal de kathedraal van Freiburg in het oog springen.

Stuttgart en haar omgeving hebben een hoop te bieden! Er zijn tal van bezienswaardigheden in dit schitterende stadje te vinden en de bekendste daarvan zijn het Mercedes-Benz Museum en het Porsche museum.

Karlsruhe is een jonge stad en bied je veel cultuur! In de stad vind je het Paleis, een groot barokke kasteel met een enorme kasteeltuin. Bovendien is er ook een botanische tuin die vele toeristen weet te amuseren.

Net als Freiburg is Heidelberg een universiteitsstad met een unieke sfeer. Heidelberg kun je beslist een romantische stad noemen door het indrukwekkende slot tegen de helling van de Königstuhl. Wanneer dit slot ’s avonds wordt verlicht en je dit bijzondere gebouw aan de horizon ziet staan, kun je samen met je partner van het uitzicht genieten. Heidelberg is een super romantische stad en hoort wat ons betreft tot de mooiste plaatsen van het Zwarte Woud.

 

Geef een reactie