Campings in Duitsland

Camping Duitsland
Op vakantie in Duitsland betekent genieten vanaf de camping. Duitsland heeft een zeer gevarieerd landschap: van de Oost-Friese Waddeneilanden tot aan de Alpen in het zuiden. Campings in Duitsland zijn een prima uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden, zoals sprookjeskastelen, historische steden, beroemde rivieren en meren.

Afbeeldingsresultaat voor camping duitsland

Campings in Duitsland
Bent u op zoek naar een camping? Duitsland is een land waar iedere kampeerder aan zijn trekken komt. Het land heeft cultuur, zit boordevol geschiedenis en heeft prachtige natuur. Duitsland wint niet voor niets ieder jaar aan populariteit als vakantieland. Dit komt mede doordat de keuze aan sportieve en recreatieve sporten bijna nergens zo groot is als in Duitsland.

Campings in Duitsland hebben een zeer gevarieerd aanbod. Waar er voor jong en oud iets te doen is. U vindt er mooie kampeerplaatsen voor uw eigen tent of caravan. En Duitsland heeft ook vele campings waar u een accommodatie, zoals stacaravans en bungalows, kunt huren. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien.

Minder
Veel campings in Duitsland beschikken over wifi. Wilt u dus even rustig gebruikmaken van internet, dan is dat goed mogelijk. Handig ook om een uitstapje voor de volgende dagen te regelen. En natuurlijk ook leuk voor de kinderen om online spelletjes te spelen of hun Facebook up-to-date te houden. Maar waarschijnlijk zullen ze eerder gaan zwemmen in het zwembad, of spelen in de speeltuin. Want ook aan de kids hebben de Duitse campings gedacht.

Dus een dagje op de camping blijven is zeker geen straf. Maar in Duitsland is genoeg te beleven om uw kampeervakantie te vullen. Genieten van de schitterende Duitse natuurgebieden is maar een van de vele mogelijkheden.

Kamperen in de natuur
Duitsland kent diverse prachtige natuurgebieden waar u gegarandeerd kunt genieten van een heerlijke welverdiende kampeervakantie. Suncamp holidays heeft alvast een selectie gemaakt van natuurgebieden die zeker een bezoek waard zijn:

Het Zwarte Woud
Kamperen in het Zwarte Woud, oftewel het Schwarzwald, is kamperen in het grootste bosgebied van Duitsland. De sportieve kampeerder komt zeker aan zijn trekken in dit prachtige kampeergebied. Daarnaast zorgen thermaal baden, zoals Baden-Baden en Badweiler voor heerlijke ontspannen vakantie.

De Eifel
In dit natuurgebied ten noorden van de rivier de Moezel, vindt u in de buurt van de campings prachtige bossen, bergen en kratermeren. De Eifel, ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd, grenst aan België en Zuid-Limburg en is bijzonder populair onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Sauerland
In 3-5 uur rijdt u vanuit Nederland naar de camping in Sauerland. In deze heuvelachtige streek in Midden-Duitsland kunt u genieten van de typische Duitse gastvrijheid met heerlijk eten en een lekker Duits biertje. Tevens zijn er vele prachtige fiets- en wandelroutes voor de sportieve natuurliefhebber.

Het Beierse Woud
Dit grootste bos van Midden-Europa ligt in de deelstaat Beieren in Zuid Duitsland. Vanwege de prachtige natuur wordt het ook wel ‘het groene dak van Europa’ genoemd. Een prachtige streek om te kamperen!
Berlijn
De hoofdstad van Duitsland is een bijzondere plek. De recente geschiedenis is hier nog goed voelbaar, maar vooral een gevoel van vrijheid omarmt u hier. Niet alleen voor de sfeer komt u naar Berlijn. Ook de gebouwen zijn er schitterend. Denk maar aan de Brandenburger Tor of de Berliner Dom. Geniet er ook van de mooiste straatkunst en een bruisend uitgaansleven.

Activiteiten vanaf uw camping
Naast natuur heeft Duitsland ook een groot aanbod aan cultuur. Van Berlijn tot Keulen en van München tot Hamburg kunt u genieten van de typisch Duitse sfeer. Duitsland kent dan ook vele mooie steden en authentieke dorpen die een bezoek zeker waard zijn. En, door het goede Duitse wegennet zijn de afstanden helemaal niet zo groot. Een autovakantie in Duitsland is dan ook zeer populair.